Om oss

Vår vision

ÄR ATT HJÄLPA DIG STIMULERA DIN KROPPS SJÄLVLÄKANDE FÖRMÅGA ENLIGT NATURENS VÄG OCH HITTA BALANS I KROPP OCH SJÄL. 

Vi brinner för är att plocka fram din inre glöd och glädje. Vi vill se dig lysa om dig som den sanna människan du är!
Vi tror på att allt hänger ihop med varandra. Våra känslor, tankar och kropp samarbetar hela tiden. Kroppen säger ifrån när vi väljer en vis riktning. Lyssnar vi noggrant följer vi vårt inre GPS och fyller på vår energi med bra relationer, bra kost, god sömn, motion som ger oss glädje, bra tankar och vi ser var vi får vår inspiration ifrån. Det är det optimala när vi är i harmoni. Blir det obalans någonstans kan vi uppleva symptom som t.ex. smärta, trötthet, låg energi. Nonchalerar vi dessa signaler, då får vi med tiden ännu mer obalans och det kan skapa ännu mer ohälsa eller sjukdomar. Naturmedicinen hjälper kroppen att starta upp din självläkningsprocess. Genom akupressur, zonterapi, örtmedicin, homeopati, Xin Ping healing, Japansk Healing, helande samtal mm. stimuleras kroppens  självläkning. Vi verkar för att du känner energi komma tillbaka och att kropp och själ är i samklang igen.

Vår historia

Det startade med en dröm för länge sedan. I Nederländerna, i vårt lilla radhus, med en pytteliten trädgård på 20m2. Jag hade kämpat med min hälsa ett bra tag. Kände mig utmattad, på grund av ett krävande jobb med mycket stress och småbarnslivet. För att öka välbefinnandet började jag odla på en liten kolonilott. Varje dag cyklade jag dit med min cykelkärra fullastad med verktyg, fröpåsar, artiklar med tips och min termos med te. Jag kände hur stark min kropp blev av maten, som odlades helt från grunden med kärlek. Orken kom tillbaka, glädjen flödade fritt.
Hälsan och glädjen var tillbaka!

Emellanåt åkte vi på semester för 8:e gången till Sverige. Vi kände att här kan vi bo, här mår vi bra. 
År 2005, flyttade vi: min man, våra två söner och vår katt och jag. Vi hittade vårt svenska drömhus på landet, nära skog, flod och sjö. Här bor vi än idag och har till och med fått två fantastiska barn till under de åren som gått.

Intresse för naturen har alltid varit ett rött tråd genom min uppväxt, och senare i vuxenlivet. Vi kände oss mest hemma här i naturen, startade vårt Bed & Breakfast och njöt av livet.

Nästa pusselbit trillade på plats när jag upptäckte av en slump (eller inte) att här, i mitt nya hemland, fanns en Naturmedicinsk Akademi.
Det var nu eller aldrig! Jag ville gärna lära mig mer om örter och naturmedicin för övrigt. På min kolonilott i Nederländerna hade jag redan odlad örter och experimenterat med dem för egen bruk. Jag började utbilda mig år 2009. Vi hade fått vårt tredje barn året innan och vårt fjärde var på väg. Vår yngsta bebis följde med på alla utbildningstillfällen. Under hösten 2011 gjorde jag examen.

Från den dagen fick jag helt plötsligt en titel. Naturterapeut. Det där var bara starten. Sedan dess har det varit fart och fläkt med olika kurser, flera utbildningar och jag tror jag kommer att lära mig livet ut. All min kunskap och erfarenhet bär jag med mig i alla behandlingar jag gör. Varje människa är unik, bär sin egen historia som är så viktig. I mars 2024 hoppas jag kunna examinera mig som klassisk homeopat. Det känns att jag får min egen sista pusselbit komplett i min egen hälsopussel och lärandet.

På slutet av 2012 öppnade jag min naturmedicinska praktik på hemmaplan. När vår lokala hälsokostbutik stängdes på sommaren 2018, började tankarna äntligen komma igång. Jag hade blivit tillfrågat hela fem gånger om jag inte kunde tänka mig ta över Hälsoboden i Osby. Jag tackade nej samtliga fem gånger, för att…. ja varför kan man undra. Dock saknade jag vår hälsokostbutik mycket. Det såg mörkt och öde ut, jag stod inte ut med det! Helt plötsligt trillade polletten ner och jag bestämde mig. Jag ”flyttar ut” från hemmet och startar hälsokostbutik samt naturmedicinsk mottagning i den här fina lokalen mitt i Osby centrum. Och här är vi nu. Via Natura är ett faktum. Via Natura som betyder ”enligt naturens väg”.

År 2021 växte vi och flyttade två dörrar upp till mitten på Köpmannagatan i Osby. Butiken är dubbelt så stort nu och vi har två behandlingsrum. Fler och fler människor hittar hit, är glada för möjligheten att bli behandlade för sina obalanser eller bara för välmåendes skull. Samt att vi har ett eget fristående sortiment som är annorlunda från de välkända kedjor. Jag hoppas att kunna bidra till vårt samhälle med min glädje, inspiration och kunskap. Så att vi kan hålla landsbygden levande, öka medvetenheten att vi behöver värja om vårt miljö. Och främjar hälsan på ett naturligt sätt. Våra produkter är alla naturliga. De flesta är lämpliga för veganer. Jag hälsar dig varmt välkommen in i vår butik på riktig, men är självklart glad att du hittade oss på nätet. Scrolla genom våra produkter som är noggrant utvalda. Jag önskar dig fin hälsa enligt naturens väg. 

Den 10e november 2022 fick vi utmärkelsen Årets Butik av Osby Näringsliv med motiveringen: ”Den personliga butiken som präglas av omtanke och känsla för ett unikt sortiment. Med en outtröttlig passion för sina produkter och kunder. Butiken har inte bara växt från liten till större utan har även byggt på sin verksamhet, Kreativiteten når inga gränser och med ständigt utveckling alltid med kunden i fokus och i främsta rummet”.