Picture of Francis van Brink

Francis van Brink

God Fortsättning!

Idag hade jag ett par timmar ledigt och valde att ta hand om mig själv. Det kändes tungt i kroppen. Då vi är så pass lyckligt lottade med en egen bastu hemma, värmde jag upp den, tog fram meditationsolja och hällde upp vattnet med blandningen över de heta stenarna. Det blev snart  riktigt varmt med väldoftande ånga och då började den efterlängtade utrensningen.

Det kändes skönt att kroppen blev av med överskott av fukt som satt i vägen, gjorde min kropp tung och sinnet trög. Det var en detox stund som hette duga!

Jag behövde bli av med en massa ”skit” som hade klistrat sig fast på mig under en tid, och då menar jag inte extra kilon efter Julhelgen.

Känslor

Vi kan bli förorenade med känslor. Just nu är det så mycket som händer i världen att det kan vara svårt att urskilja vad som är ”min” eller ”din” känsla. Därför är det extremt viktig att se till att jorda sig. Det betyder att se till att du känner ett inre lugn, äter vettig mat, har goda relationer och sover bra. Det där inre lugnet har nog svikit mig på sistone. Jag har haft många möten under höstmånaderna med många människor. Inte bara  genom fysiska träffar men även digitala och  via telefonsamtal. Inte riktig en bra ledighet på slutet av december då butiken behövde inventeras. Händelser som skedde under hösten hade nog skapat en grund för en ständig närvarande stressnivå. Även när jag mådde bra och lugnt för tillfället.
Återhämtningen blev lite för lite, och innan jag visste ordet av, behandlade jag för fullt igen efter helgerna. Det gör ingenting för det är det bästa jag vet samt att mitt uppdrag är viktig: att behandla de som söker min hjälp med att hela deras obalanser i hälsan. Jag ser till att kroppens självläkning svarar an. Det är fantastisk att få vara med på den resan.

Men vad menar jag då med ”ditt, mitt, och detox?

När vi umgås, uppstår det en relation energetiskt i ”fältet”. Vi skapar en relation genom att du godtar att jag behandlar dig och jag genom att öppna upp mig för din berättelse. Vi är mer än kött och blod. Vi har alla vår egna energifält, vår aura. När du öppnar upp dig blir vi som en radio som ställer in frekvensen på varandra. Jag som behandlar, tar emot din information. Vanligtvis är jag medveten om att ”stänga av” min inre radiomottagning efter ett behandlingstillfälle. Dock kan det hända att jag är mindre noggrant med den rengöringen. Då kan det hända att dina energetiska smärtor, och känslor hänger kvar inne i mitt energifält. Det blev en överföring. Så kan det även vara tvärtom. Tar jag dåligt hand om mig kan jag överföra mitt till dig. Vi byter ut information med varandra. För att kunna göra ett bra jobb för dig MÅSTE jag se till att ta bra hand om mig först. Ni känner väl igen det när flygvärden visar hur man tar på sig syrgasmasken själv först innan man kan hjälpa andra.

Idag kändes det att den inre  ”hinken” var fullt. Bastuvärmen satte igång cirkulationen ordentligt och vid varje droppe svett föreställde jag mig att jag tömde de själsliga soptunnan. Kvittar om det är mina eller dina känslor som satt kvar, bara jag kunde tömma ut den och nollställa mig igen. Som att trycka på ”reset” knappen.

Efter basturundorna kändes kroppen helt underbart. Som en pånyttfödelse. Renare energi, klarare i huvudet och redo för den här nya dagen.

Känner du ibland att det har blivit för mycket? Att du inte är dig själv? Då kan det vara så att du plockade upp något från en annan person under dagen. Det kan vara från familj, kollegor, kunder, elever, m.m. Allt mellan himmel och jord.

Tänk till en extra gång.

Just nu är det otroligt många människor som går runt med mer eller mindre oro, rädsla. Det skapas av många orsakat av en överflöd av intryck, nyheter, sociala medier, grupptryck. Dessa känslor kan ”smittas”, d.v.s. överföras från en person till en annan. Ta varje dag en liten funderare. Kan jag ”detoxa” nyheter? Välja in och välja bort bland all info som kommer till mig? Hur mår jag invärtes? Är jag stressad? Rädd? Trött? Varför är jag det? Andas ett par djupare andetag och våga möta dessa känslor. OM det nu är så att det här är dina egna känslor, behöver du ta hand om dem på ett kärleksfullt sätt. Det är viktigt att ha känslor! Det är faktiskt väldigt bra! De kan vara jobbiga, men förstå gärna att du INTE ÄR dina känslor. Du HAR dem bara, en stund. Vi behöver kunna uttrycka våra känslor. Det gör att vi står mer balanserade i livet när det stormar. Även känslor som ilska kan vara frisk om vi hanterar det på ett bra sätt. De flesta är nog lite rädd för att känna sig arg. Vi ska såklart aldrig skada andra. Men med ilska kan man även åstadkomma bra saker. Ibland behövs nävet slås i bordet för att NU ska det som inte duger/fungerar ändras! Då transformerar du känslan till handlingskraft. Det är då förändringar sker. Som sagt, man får inte skada andra. Så här gäller det att ta ansvar för sina egna känslor och kanalisera dem rätt.

Stänger vi in våra känslor kan det leda till stagnation och obalans i vår hälsa. Sorg, oro, rädsla ska vi kunna uttrycka och gärna  dela (utan att överföra!). Det finns många sätt att göra det. Sjunga, måla, skriva, dansa, prata med en vän, en terapeut en präst, det som passar just dig!

Vad kan du göra själv?

Tillbaka till oroskänslan. Om du märker att du är mer orolig än vanligt. Blunda lite, andas djupare andetag och när du känner ett inre lugn, ställ dig själv frågan: Är det här ”min” egen känsla eller var kommer oron ifrån?
Vad får du för svar? Om du får en bild eller en doft från någon annan så acceptera att det är så. Du kan nu kärleksfull skicka tillbaka känslan till ursprungskällan. Känn efter hur det känns. Nu har du städat ut en känsla. Det kan vara så att oron kommer via flera personer. Skicka tillbaka en och en till ursprungskällan och känn efter hur du mår efter ett tag. Viktig att andas fina djupa andetag. När du känner dig nöjd, kan du avluta din detox stund, meditation eller tankestund. Du kan känna dig piggare, lättare, gladare. Lugnare oftast. Ännu en gång är det viktig att jorda dig. Gå barfota i gräs eller på trägolv. Gå ut i naturen, ta en promenad. Naturen ger oss den bästa healingen. Oavsett vädret.

Gör du det regelbundet kan känslorna flöda fritt, det blir ingen stagnation någonstans. Lyssna inåt, lyssna på din magkänsla eller ditt hjärta. Fråga dig själv. Vad är sant för mig? Och lyssna på den inre rösten. Den vet bäst.

Gå nu i fred och må väl.

Med värme och kärlek!